Ga jij voor vulling of voeding?

We worden bedolven onder de voedingsadviezen en iedereen vindt er wel iets van. Vroeger leefden mensen wat meer zelfvoorzienend: men at uit zijn eigen moestuintje met zelf verbouwde groenten, fruit en aardappelen en had dieren die eens in de zoveel tijd geslacht werden. Nu gaat men naar de supermarkt om alle voedingswaren ineens te kopen (lekker makkelijk). Kant en klare maaltijden en zgn. junkfood staat bij menig mens meerdere keren per week op het menu. Welvaartsziektes nemen toe. Waarom?

Ik kies zelf voor z.v.m. biologische voeding, voor oerproducten, producten die niet gemanipuleerd zijn en meer vitamines/mineralen/vezels/omega 3 vetten/antioxidanten bevatten en minder chemische bestrijdingsmiddelen bevatten, eten waar geen toevoegingen zoals kleur-, smaak - en conserveringsstoffen in zitten en die zo min mogelijk in plastic verpakt zijn. In plastic zitten namelijk bpa en weekmakers (dit zijn hormoonverstoorders).
Ik ben selectief in waar ik mijn vlees koop en ondervraag de boer en slager eerst alvorens ik besluit daar vlees te kopen: vlees van zoveel mogelijk gras gevoerde dieren, die geen preventieve antibiotica toegediend krijgen en dieren die een goed leven hebben gehad (leven in vrijheid buiten in de natuur, waarbij de jonge dieren lang bij hun moeder mogen blijven). 
En last but not least geef ik mijn geld liever uit aan de locale boer die hiervan zijn gezin moet onderhouden dan aan een multi national die alleen maar rijker wordt. Dit betekent dat ik aardig wat kilometers rijd om mijn eten bij elkaar te verzamelen maar dat heb ik graag voor mijn gezondheid over. Hoe gezonder mijn lichaam wordt, hoe eerder het ook reageert op troep.

Het moge duidelijk zijn dat met name het kant en klare eten maar ook het niet-biologische eten tegenwoordig uitgehold is en er van echte gezonde voeding niet meer sprake is. Ik noem het dan ook vulling voor mijn maag en geen voeding meer.
 
Eet ik zelf dan altijd gezond? Nee, ik ga ook weleens uiteten, genieten van een glas wijn of een lekker ijs eten met mooi weer. Maar dit zijn uitzonderingen. 

En wat nu gezond eten voor jou is? Ga zelf op onderzoek uit en kies uit wat met jou resoneert.

Kies jij voor vulling of voeding?

voeding of vullingjpeg