Media is manipulatie

Nieuws kijken op tv? No way, zeg ik zelf. Waarom zou ik mijn kind het (jeugd)journaal willen laten kijken? Nieuwsberichten worden gemanipuleerd. Door ieder uur het journaal te horen of te zien en alle social media waarin nieuwsberichten massaal gedeeld worden en velen hier hun ongezouten meningen over geven, laat je alle narigheid vaak bij je binnenkomen. Kinderen worden bang in het donker, durven niet meer te gaan slapen, gaan bedplassen en hebben geen vertrouwen meer in de wereld. Vooral hooggevoelige mensen kunnen hier last van krijgen. 

Stel jezelf de vraag: word ik gelukkig als ik naar het journaal kijk? Ik niet in ieder geval en heb jaren geleden al de bewuste keuze gemaakt om geen journaal meer te willen kijken. "Maar dan mis je toch het nieuws?" is een opmerking die ik regelmatig krijg. Nou geloof me, als er echt iets belangrijks in de wereld gebeurt, krijg je dit echt wel te horen. Wat de tv betreft: die heb ik twee jaar geleden de deur uitgegooid. Ik was er zooo klaar mee. Ik wilde niet dat mijn zoontje met al deze "sjit" belast zou worden.  Tot op heden heb ik tv trouwens nog geen moment gemist. 

Even terug naar het journaal. Realiseer je dat we door bovenstaande in een angstcultuur leven! Vangt je kind toch iets op over een naar bericht, dan zou je als reactie op dit nieuws kunnen zeggen “wat gebeuren er rare dingen in de wereld”. Nieuws wordt gemanipuleerd. We leven in een angstcultuur! Draag liever uit dat de wereld mooi is!

Hoe gelukkig wordt jij van het journaal?

tv kijken 2-ksenia-chernaya-4740533jpg