Natuur-lijke gezondheidsweetjes: persoonlijke intro

Naast het werken met kinderen, jongeren en volwassenen houd ik enorm van de natuur. Ik maak graag wandelingen in de natuur gecombineerd met wildplukken. Het liefst ga ik 's morgens zo vroeg mogelijk op pad om dan helemaal alleen (wel met mijn zoontje) in het bos te vertoeven. Zo kan ik me  echt opladen. Dit uurtje is me echt heilig en daar komt ook niemand tussen.

Ik ben ervan overtuigd dat de natuur ons voorziet van veel geneeskrachtige planten en kruiden waarmee we veel gezondheidsproblemen kunnen oplossen en voorkomen. Nadat mijn interesse hierin opnieuw werd gewekt, besloot ik me te gaan verdiepen in fytotherapie (= kruidengeneeskunde). Ik vind dit ZO leuk! Ik pluk planten en kruiden, droog ze om er later kruidenthee van te kunnen drinken en maak er daarnaast tincturen van. Ik verkoop inmiddels tincturen van verschillende planten en kruiden en maak daarnaast, voor zowel kinderen als volwassenen, diverse tincturen met als thema's angst, heimwee, nachtmerries, ontspanning, levenskracht en doorzettingsvermogen. Ik vind het enorm inspirerend om te zien hoe de natuur ons voorziet in wat wij nodig hebben. Kijk daarom eens goed rond in je tuin om te zien wat daar spontaan is gaan groeien. Grote kans bestaat dat je net dit "onkruid" goed kan gebruiken voor jouw gezondheid!

Voor de ge√Įnteresseerden zal ik enkele blogs aan "onkruiden" gaan wijden. Heb je interesse in tincturen, dan kan je hiervoor contact met me opnemen via de mail of het contactformulier https://speltherapie.co/contact-opnemen  Overleg bij ziekte, medicijngebruik, zwangerschap en borstvoeding altijd met je arts voordat je een tinctuur gaat gebruiken.

Wegens de Europese wetgeving op gezondheidsclaims mag ook praktijk voor speltherapie Venlo geen mededelingen doen over de toepassing en werking van planten. Informatie die ik je in de blogs geef, is dan ook niet als zodanig bedoeld.

Wanneer jij een kwaal hebt, doe je dan aan symptoombestrijding of wil je graag de oorzaak achterhalen en die oplossen?

pexels-elina-fairytale-3865676jpg