Oh oh die gedachtes in mijn hoofd

He, voelde ik me altijd maar positief gestemd, kon ik maar vaker om mijn blunders lachen en raakten vervelende gebeurtenissen me niet zo intens. Herken je dit? Hoe het zit? In theorie is het vrij eenvoudig eigenlijk. Jouw eigen gedachtes bepalen hoe jij je voelt. En hoe jij je voelt, bepaalt vervolgens weer hoe je je gedraagt. En dit geldt natuurlijk ook voor je kind. Ga eens na in hoeverre jouw gedachtes (maar ook die van je kind) reƫel zijn. En probeer negatieve gedachtes om te gaan buigen naar positieve gedachtes. Dat geeft een heel wat fijner gevoel! Maar nu de praktijk he. Dit proces je eigen maken vraagt veel oefening en tijd van je en heb je waarschijnlijk niet binnen een paar maanden onder de knie. Het verandert wel je leven in positieve zin. Voor mij is dit ook nog regelmatig een struggle, maar als het me lukt: hoe mooi is dat? Heel mooi!

Laat jij je gedachtes nog bepalen hoe je je voelt?

ik denk ik voel ik doejpg