Op weg naar innerlijke vrijheid

Leer je kind om keuzes te maken vanuit zijn vrije wil. Dit zorgt namelijk voor innerlijke vrijheid.

In hoeverre leef jij eigenlijk volledig in innerlijke vrijheid? Misschien ga jij je nu, na deze woorden gelezen te hebben, realiseren dat je veel dingen doet die je zijn opgelegd door anderen (zoals iedere zondag op bezoek gaan bij je schoonouders of het opdraven bij ieder feestje of activiteit in je vriendengroep) . Bewust of onbewust heb je dit jaren gevolgd. Maar maakt het jou gelukkig?

Ik kwam er jaren geleden achter dat ik veel aan het pleasen was en dingen deed die de omgeving van mijn verwachtte. Inmiddels heb ik voor mij belangrijke keuzes gemaakt en oude conditioneringen los weten te laten en kom ik steeds dichter bij mijn authentieke ik uit.

Leer daarom om je kind vanuit zijn eigen vrije wil keuzes te maken. Dit zullen niet altijd de juiste keuzes zijn, maar hierdoor krijgt je kind wel de gelegenheid om te leren.

pexels-germn-tr-1799881jpg