Spiritualiteit voor beginners

Wat spiritualiteit is, wordt nogal eens op diverse manieren uitgelegd. Ik merk nu ook dat ik het lastig vind om het goed op papier uit te leggen. Voor mij betekent het grotendeels bewustwording. Het is dan ook niet zweverig wat veel mensen denken maar juist heel "aards".

Door je weer te verbinden met "je ware ik", ga je bewuster in je leven staan. Je gaat merken dat ook jij conditioneringen bij je draagt die jou niet (meer) dienen: allemaal goed bedoeld doorgegeven door je ouders, leerkrachten en je omgeving. Spiritueel bezig zijn vergt zeker in het begin moed en vertrouwen. Je kan je immers niet met een ander vergelijken want iedereen is anders, iedereen maakte andere dingen mee in zijn leven en iedereen gaat hier vervolgens anders mee om.
Je gaat keuzes durven maken vanuit je gevoel op het gebied van werk, relatie, vrienden, hobby's, schoolkeuze van je kind, voeding, gezondheid etc. Dit betekent vaak afscheid nemen van het bekende. Je kan je dingen afvragen als: waarom ben ik op aarde, welke lessen heb ik te leren, waarom loop ik steeds tegen de verkeerde partner aan, waarom wordt er telkens weer misbruik van mij gemaakt, wat kan ik leren uit deze vervelende ervaring, wat is mijn aandeel in dit conflict? Je gaat patronen in je leven proberen te herkennen en oorzaken achterhalen. Je gaat meer met je gevoel leven en niet (meer) met je ratio. Je ego ga je loslaten.
Weet trouwens dat wij als mens onderdeel zijn van het universum. We zijn allemaal wezens die licht in zich dragen. Soms zijn we ons licht even "kwijt" door nare ervaringen. De kunst is om je licht weer te hervinden en te laten schijnen.

Het bewustwordingsproces verloopt in stapjes. Als een ui pel jij je laag voor laag af. Ieder mens is uniek en leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Dat is normaal en goed zo. Het betekent wel dat je mensen soms ontgroeit en afscheid van hen neemt, om later weer nieuwe mensen te ontmoeten die jou iets brengen om verder te komen op je pad (jouw bewustwordingsproces).

Wil jij beginnen met je proces maar weet je niet hoe? In boeken en op internet is veel te vinden over dit onderwerp. Ga regelmatig de natuur in. Stel jezelf vragen als: welke gedachten heb ik (en zijn deze helpend en ondersteunend?), welke beperkende overtuigingen draag ik bij me ("dat lukt mij nooit") en met welke oude pijnen loop ik nog rond?

Kortom: het gaat om het bewandelen van jouw pad op zoek naar wie jij werkelijk bent.

Naast het bewustwordingsproces bestaan er nog vele andere interessante onderwerpen rondom spiritualiteit zoals edelstenen, reiki, magnetiseren, klankschalen, yoga, meditatie, affirmaties, mindfulness, maanstanden, numerologie, tarot, readingen, kaarten met uiteenlopende thema's, wierook, meditatiemuziek, tweelingzielen, reïncarnatie, engelen, gidsen, wicca, spirituele beurzen, HSP, nieuwetijdskinderen en contact met overledenen. Kijk waar jou interesse ligt en begin gewoon ergens. Van het een kom je uit bij het ander. Je ontmoet mensen die jou weer inspireren en zo kom je steeds verder in het proces. En zo kan je jaren vooruit!

Ik ben nu zelf ruim 20 jaar bezig met spiritualiteit. Ik heb jaren terug reiki 1 en 2 gedaan en ben master in de kundalini reiki. Op dit moment ben ik erg blij met mijn urim code stoel. Op https://speltherapie.co/therapievormenreferenties kan je hier mee over lezen. Wat mij geholpen heeft op mijn pad is het lezen van veel boeken over talrijke onderwerpen, het volgen van cursussen, gesprekken met helderzienden, het veel in de natuur vertoeven, minimaliseren, ontspullen, onthaasten, geen tv (ruis) meer en contact met gelijkgestemden. Ook bezoek ik regelmatig een spiritueel therapeut die mij ondersteunt op mijn weg: kennis die ik voor mezelf gebruik maar ook deel met cliënten in mijn werk.
Oh ja, en de nodige lef heeft mij geholpen;).

Wat wordt jouw volgende stap in je leven?

spirtueeljpeg